Vodíková infrastruktura – máme řešení!

Vodík je nejjednodušší plynný chemický prvek. Zvyšující se tlak na snižování emisí skleníkových plynů napomáhá stále více tlačit vodík jako jeden z hlavních zdrojů energie pro pohon vozidel, výrobu tepla či elektřiny v budoucnosti.

 

Vodík je ale také extrémně těkavý plyn, který se mnohem snáze uvolňuje přes nejmenší otvory, netěsnosti nebo případné trhliny v potrubí. Důsledky této vlastnosti pro vodíkovou infrastrukturu jsou alarmující. Primární problém s úniky H2 nejsou pouze ekonomické ztráty vodíku, ale jedná se hlavně o nebezpečí, které představují.
Již od obsahu 4 vol % H2 tvoří vodík v kombinaci se vzduchem výbušnou atmosféru. Kromě toho dochází k neúměrnému uvolňování vodíku do životního prostředí, s jinými znečišťujícími látkami nepřímo přispívá k oteplování atmosféry.
Má-li být tedy využit potenciál vodíku pro dekarbonizaci chemického průmyslu, je nutné zajistit, aby riziko úniku bylo zvládnutelné.

Společnost WIKA může poskytnout různá řešení pro skladování plynného i zkapalněného vodíku. Typicky se jedná o přístroje pro měření tlaku a teploty, manometry nebo převodníky.

Pro trh s vodíkovou mobilitou WIKA nabízí model MH3-HY OEM snímače tlaku a speciální modely s tlakem až 600 barů nebo jeho nerezové provedení 232.50 s rozsahem až 1 600 barů. Dále společnost WIKA nabízí speciální řešení pro měření teploty zkapalněného vodíku.

Pro více informací kontaktujte: Marie Nováková, +420 702 908 658, marie.novakova@extec.cz

Vodíková infrastruktura – máme řešení!
Vodíková infrastruktura – máme řešení!

Prohlédnout další obsah:

EXTEC team
Jana Lorencová

Svítíme déle než ostatní

Chceme se pochlubit tím, že umíme vyřešit požadavek zákazníka na netypické LED osvětlovací zařízení. Tento typ zařízení se nedodává běžně každý den. Na přelomu roku

Přečíst si článek »
EXTEC team
Jana Lorencová

Máme nový web!

Po dlouhé době se nám konečně podařilo spustit nový web. Kromě nového designu jsme pro vás připravili přehledněji rozdělený obsah, který vám lépe přiblíží nabídku

Přečíst si článek »
Osvětlení
Jana Lorencová

Přepnout na LED?

Prodej zářivkových svítidel končí Pokud používáte zářivkové osvětlení v prostředí s nebezpečím výbuchu, připravte se a jednejte co nejdříve. V rámci EU končí prodej

Přečíst si článek »